Nopeat innovaatio kokeilut

TechArt- hankkeessa on toteutettu avoimella haulla ns. nopeat innovaatio kokeilut. Ohessa löytyvät näiden 6 eri kokeilut sisällöt ja tulokset tiivistettynä, Loppuraportit kustakin kokeilusta on koottu kohtaan Loppuraportit

OMVF XR – musiikkivideo

OMVF XR - musiikkivideo

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry. toteutti XR-musiikkivideon ohmudogin musiikkikappaleeseen KEIJUSTAMINA. Video on XR-musiikkivideo, jossa katsoja sukeltaa ihmisen sydämen sisälle

Art in Park

Pohjoinen valokuvakeskus ry loi hankkeen aikana prototyypin digitaalisesta palvelualustasta ja sovelluksen tavoitteena on tuoda taide ulos lenkkipolkujen varrelle sekä monipuolistaa kaupunkinäkymää uusilla sisällöillä. Applikaatio haastaa taiteen tekijät ja organisaatiot luomaan taiteen sisältöjä uusille alustoille soveltuvaksi, ja myös tarjoaa taiteilijoille uudenlaisen ansaintamallin.

Marja Salevan teokset nähtävinä havainnointivideoina

Marja Saleva, Raining Nipples, 2021(2018)
Sijainti: Ainolan puisto
Marja Saleva, Self Portrait as a tree 2021 (2018)
Sijainti: Ainolan puisto
Marja Saleva, Self Portrait as a tree 2021 (2018)
Sijainti: Ainolan puisto

Prototyyppiin pääsee tutustumaan täällä:

Air Guitar Party at Home

Airnest Productions Oy käynnisti helmikuussa 2021 hankkeen, jonka tarkoituksena oli kehittää viihdyttävä, liikunnallinen ja itseilmaisuun kannustava Air Guitar Party at Home -tuote. Lisäksi tarkoituksena oli luoda liiketoimintamalli, joka mahdollistaisi kasvun ja uuden ansaintamahdollisuuden niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin markkinoilla. Teknisestä toteutuksesta vastasi Playsign Oy. Tekninen toteutus oli yhdistelmä valmista materiaalia, etäyhteydellä toteutettua live-vuorovaikutusta sekä kotibileiden omaa ilmakitarointia.


Connected Studio

TaikaBox ry kehitti yhteistyössä oululaisen Near Realin kanssa uudenlaisen esitysformaatin, jossa yhdistyvät live ja livestriimatut esiintyjät eri maista.  Hankkeen pohjalta tullaan kehittämään teoksesta hybridituotepaketti, jota voi tarjota kansainvälisille markkinoille.

Føddur Gamal -hybridiesitystaltioiti The Nordic Housessa 2.5.2021

Oulu Music Lounge

Hankkeessa yhdistettiin taide ja teknologia tavalla, jonka tavoitteena on yhdistää helpommin muusikot ja potentiaaliset asiakkaat. Tekninen osa koostuu verkkosivusta sekä projektiin varta vasten tehdyistä artistien esittely- ja portfoliovideoista. Videoissa kiinnitettiin huomiota tunnelmaan, jolla haluttiin tuoda esiin sitä, että klassisetkin aariat voidaan esittää kotona niin kuin ne esitettäisiin isolla oopperalavalla.

Oulu Music Loungen www-sivut

Matka Maakiseen Martinniemeen järjestettiin kesäkuussa 2021 osana TechArt -nopeita hankkeita. Matka alkoi, kun Kiiminkijokimelonta starttasi Kiimingin Alakylästä kohti Haukipudasta, josta matka jatkui kajakkien lisäksi kirkko- ja soutuveneissä Kajakkiorkesterin säestämänä. Risteilyisäntänä toimi Matti Patronen. Matkalla tarjottiin kulttuuriesityksiä vetten päällä. Tapahtuma näkyi netissä reaaliaikaisena livelähetyksenä ja yleisö pystyi osallistumaan joko kotikatsomosta käsin tai paikan päällä tapahtumaan.

Kiiminkijoen törmällä – tarinaa matkalla Maakiseen Martinniemeen 12.6.2021


Katariina ja Jared Van Earlen haastattelu ja osia heidän teoksestaan Impression of Water
fiSuomi