Satuseinä

TechArt- hanke haki erityisesti jo valmista tuotetta, jossa yhdistyisi interaktiivisesti kosketuksella toimiva musiikkia, pelillisyyttä ja vuorovaikutusta sisältävä kokonaisuus. Toteutettavaksi tuotekehityspilotiksi tuli valituksi Satuseinä. Tähän Satuseinään on aiemmin voinut Suomessa tutustua. mm. Helsingissä Oodissa ja Mikkelissä. Jean Sibeliuksen ja Leevi Madetojan musiikkiin sovitettu mukaansatempaava älyseinä tarjoaa sukelluksen Maaria taivaanlaulaja -musiikkisatuun sekä samaan satumaailmaan sijoittuviin peleihin.

TechArt- hanke haluaa kehittää valmista tuotetta eteenpäin yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Ideana on joukkoistamalla tuottaa uutta koettavaa sisältöä ja rikastaa tuotetta ja tuoda se paremmin saavutettavaksi eri kohderyhmille. 

Haluatko sinä antaa äänesi Satuseinälle? Nyt se on mahdollista, koska TechArt- hanke hakee ääninäyttelijöitä ja Oulun murteen osaajia, joista valitaan parhaat Oulun murteen taitajat, ja heidän äänensä tuodaan myös valmiiseen tuotteeseen. Nyt Satuseinässä löytyvät valmiina kieliversiot suomi, englanti ja ruotsi. Näiden lisäksi TechArt- hanke tuottaa Oulun murteen, sekä mahdollisesti yhden esteettömyyttä parantavan muun kielellisen toteutuksen. Nykyisen maailmanpoliittisen tilanteen myötä TechArt- hanke haluaa myös auttaa Suomeen saapuneita ukrainalaisia pakolaisia. Kun TechArt- hanke oli valintavaiheen jälkeen yhteydessä Satuseinän toteuttaman yrityksen toimitusjohtajaan Teemu Laasaseen, herätti idea ukranainkielisestä toteutuksesta suuren kiinnostuksen. Nyt on varmistunut että yritys MusicFairyTales Oy:n lupaa tuottaa yhteistyökumppaneidensa avustuksella ukrainankielisen version vuoden 2022 aikana.    

TechArt – hanke pyrkii toteuttamaan Oulun murteella valmiit äänitykset kesäkuun alkuun mennessä, jotta Oulussa päästäisiin myös kokemaan uusi tuotettu sisältö myös paikan päällä. Oulun murteen lisäksi pilotin aikana voidaan toteuttaa myös joku muu kielellinen sisältö. Tämä voi olla esimerkiksi saamen kieli tai joku muu kielellinen ilmaisu, johon Oulusta löytyy riittävästi halukkaita osallistujia. 

Kaikki halukkaat voivat lähettää oman ääninäytteen 15.5.2022 mennessä. Poistamme kaikki lähetetyt ääninäytteet valinnan jälkeen. Myös yhteystiedot, jotka kerätään säilytetään vain siihen asti kunnes valinta on tehty. Tämän jälkeen poistamme kaikki tallennetut tiedot liittyen ääninäytteisiin.

fiSuomi