24. Joulukuuta

Kuvittaja, kuva- ja sarjakuvataiteilija Don Arvidsson. Strippisarjakuvan hallitseva maailman mestari.

TechArt -hanke esittelee ylpeänä joulukalenterin 24. luukussa oululaisen Near Real Oy:n, joka on ollut mukana TechArt- hankkeen aikana toteutetussa Connected Studio pilotissa. Alun perin Near Realin terveyspalveluille kehittämä palvelualusta kehittyi hankkeen ansiosta monipuolisemmaksi myös eri sisältötoimijoiden käyttöön soveltuvaksi innovaatioksi. Alusta osoittautui vakaaksi ja tarjosi laadukkaan kuvastriimin.

Connected Studio systeemi, Near Realin alusta ja teoksen koreografia loivat illuusion jaetusta esitystilasta. Esityksen aikana yleisö aivan kuin unohti, että iso osa teoksesta oli striimattua tai täysin digitaalisesti tuotettua.

Oheisesta videosta pääsette seuraamaan tätä lapsille suunnattua Born Old – Tietäjä Iänikuinen -teosta, jossa Near Realin teknologian ansiosta virtuaalisesti mukana olevat esiintyjät sulautuvat osaksi esitystä lähes saumattomasti. Tämä teknologia tulee varmasti tuomaan uusia mahdollisuuksia esittävän taiteen, lavasteiden kuin myös taiteilijoiden osallistumiseen erilaisiin taidesisältöihin ilman että kaikkien tarvitsee olla samassa paikassa samaan aikaan.Tulemme varmasti kuulemaan tästä teknologia-alustasta lisää tulevina vuosina.

Lisää Near Real Oy:stä: https://www.near-real.com

TechArt- hanke toivottaa kaikille rauhaisaa Joulua ja iloista Uutta Vuotta 2022!

Føddur Gamal -hybridiesitystaltiointi The Nordic Housessa 2.5.2021