16. Joulukuuta

Sarjakuvataiteilija ja runoilija Riika Ruottinen

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

TechArt esittelee vuorostaan oululaisen taiteen ammattilaisen, jolla on pitkä kokemus eri teknologioiden soveltamisesta ja hyödyntämistä taiteessa. Antti Tenetz on taiteilija, joka tutkii video-, installaatio-, interaktiivisen ja biologisen taiteen avulla, miten ihmiset, ei-ihmiset ja koneet visioivat, unelmoivat, havaitsevat ja liittyvät muutoksiin, joissa teknosfääri ja biosfääri yhdistyvät. Tästä käytetään myös nimitystä hybridiympäristö. Hänen teoksensa sijaitsevat mediataiteen, biologisen taiteen ja kaupunkitaiteen rajapinnassa. Hän keskittyy taiteen ja tieteen monialaiseen ja monitaiteelliseen yhteistyöhön. Taiteessaan hän käyttää usein tekniikoita, kuten drooneja, satelliittiseurantaa, pelimoottoreita ja koneoppimista. Tenetzin teoksia ja yhteistyöprojekteja on ollut esillä Suomessa ja kansainvälisesti, muun muassa Venetsian biennaalissa, Istanbul biennaalin rinnakkaisohjelmassa, Tate Modern Exchange -ohjelmassa, Science Gallery Dublinissa, Lumipalloefektin näyttelyissä, X-Borderissa, ISEA Istanbulissa, Pan-Barentzissa ja e-mobil-taiteessa. Hän on myös voittanut kolme kansallista lumenveistokilpailua.

Lisätietoa taiteilijasta: www.tenetz.com

Videon julkaisun ovat mahdollistaneet:
Euroopan ARTificial Intelligence Lab, jota rahoittavat Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelma ja Itävallan taide-, kulttuuri-, virkamies- ja urheiluministeriö..